Основно ниво (Basic IT skills)

Започни со ИТ

Ќе ве внесеме во ИТ светот на што е можно позабавен начин. Овој модул е вашата основа за понатамошна потрага по знаење и забавно учење.

 1. Спореди ме со компјутер (проект во Thimble)
 2. Магијата на мрежите (проект во PowerPoint)
 3. Интернетот е жива материја (проект Животот на Интернет во Prezi)
 4. Мојот живот онлајн (проекти во Google Docs и Drive)
 5. Ајде да го опишеме светот (завршен проект во Glogster)

Ајде да дизајнираме

Како што ни е потребна убавина во нашите животи, потребна ни е и убавина на Интернет. Ајде да научиме како да дизајнираме убавина!

 1. Што е дизајнирање?
 2. Алатки во Photoshop
 3. Типографија, текст, фотографија
 4. Дизајн на пакување
 5. Макети и нивната употреба
 6. Уредување фотографии
 7. Филтри
 8. Дизајн проекти

Мистериите на Интернетот (Интернет технологии)

Како ги создаваме сите чуда на Интернет? Како луѓето ги дизајнираат веб- страници? Подгответе се тоа да го дознаете и бидете дел од Интернет креаторите.

 1. Подготовка за креирање на веб-страница
 2. Запознавање на различните елементи (подготовка на HTML документ)
 3. Текст и табели
 4. Разнобоен дизајн (Вовед во CSS)
 5. Интернет страници и поставки
 6. Проект: Интернет страница

Забавни кодови (програмирање)

Сакате игри? Кој не сака. Сега можете да креирате своја сопствена игра и гордо да ја споделувате.

 1. Фигури и анимација
 2. Логички услови и структури
 3. Вредности и варијабли
 4. Интеракција
 5. Звук и ефекти
 6. Низи и броеви

Сакам роботи (основи на роботиката)

Доаѓа нова ера. Роботите се насекаде. Бидете во иднината. Запознајте го вашиот робот.

 1. Вовед во Асимов
 2. Микророботи, конструкција и делови
 3. Сензори, електроника и комуникација
 4. Звук и приказ
 5. Запознајте го вашиот робот
 6. Предизвикајте го вашиот робот

Тек на настава

почетен датум:
02.10.2024
краен датум:
10.06.2025
прв семестар:
02.10.2024 – 31.12.2024
втор семестар:
22.01.2025 – 10.06.2025
зимски распуст:
01 – 21.01.2025
2 пати неделно, 2 часа:
18:00-19:25 /19:30-20:55
број на часови:
130
Цена до 30 јуни:
€600
Цена до 30 септември:
€670

Цена

до 30 јуни

600
 • Цена за плаќање во готово €565
 • Дополнителен фамилијарен попуст

до 30 септември

670
 • Цена за плаќање во готово €635
 • Дополнителен фамилијарен попуст